26. 11. 2012

Gymnázium Křenová

Plavci z Křenky vylovili na Lesné stříbro

Ve čtvrtek 26. 11. 2012 se na plaveckém bazéně Tesla uskutečnilo městské i krajské kolo plaveckých závodů středních škol. V loňském roce jsme na těchto závodech slavili velké úspěchy v dívčí i chlapecké kategorii. Proto jsme se vraceli na místo činu s cílem minimálně loňské pozice obhájit. Tedy alespoň v chlapecké kategorii.

Družstvo děvčat prošlo velkou obměnou, neboť nám několik závodnic odmaturovalo a jedna z nich na poslední chvíli onemocněla. Do bazénu tedy musely nastoupit převážně studentky, které už dlouho závodně neplavou, a tak mohly jen těžko konkurovat nadupanému startovnímu poli. Jednu oporu jsme ale určitě měli, a to Veroniku Hlaváčkovou. Verča své plavecké kvality potvrdila a jednoznačně zvítězila v disciplíně 50 m prsa a v obou štafetách byla lídrem našeho týmu. Bohužel ani to na dobré umístění nestačilo. Přesto děvčatům děkuji za bojovnost a poctivost, s jakou závody absolvovaly.

Chlapci do závodů nastupovali v podobném složení jako loni. Do sestavy přibyli pouze Jan Dvořák  a Martin Hořanský. Oba však předváděli kvalitní výkony a do týmu skvěle zapadli. Oporami našich  plavců už tradičně byli Viktor Hřebačka a Vojtěch Sládek.  Viktor obsadil třetí místo v disciplíně 50 m kraul a Vojta Sládek byl druhý na 50 m motýlek. Velkou zbraní se staly obě štafety, které jsou v rámci závodů dobře bodované. I když jsme neměli vítěze ani v jedné plavecké disciplíně, naši závodníci srdnatě bojovali a umisťovali se na předních pozicích. Jejich vyrovnané výkony pak v obou štafetách přinesly kýžený úspěch. V polohovce jsme skončili  3. a v disciplíně 6 x 50 m volný způsob jsme byli dokonce stříbrní.

Celkově se podařilo chlapeckému týmu z Křenky obsadit 2. místo v městském kole a 3. místo v kraji, což se rozhodně počítá. Pánové,  gratulace a velký dík za příkladnou sportovní reprezentace našeho gymnázia.

Dívčí tým:

Veronika Haváčková /3.B/, Eva Křížová /4.B/, Anna Kompauerová /4.B/, Eliška Chvostová /3.C/, Markéta Paštéková /5.A6/, Cerevatová Cristina /2.D/

Chlapecký tým:

Viktor Hřebačka /4.B/, Sládek Vojtěch /4.D/, Jan Dvořák /4.D/, Martin Urban /3.D/,   Michal Horký /3.B/, Martin Hořanský /2.B/ .

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.