11. 10. 2012

Gymnázium Křenová

Středoškolské hry v kopané aneb Pohár Josefa Masopusta

Jsme fotbalově opět o rok starší, loňské senzační prvenství v Poháru JM Křenka sice už neobhájí, ale i tak podali kluci bojovný týmový výkon, který rozhodně potěšil. Z původně 4-členné skupiny, kde se nakonec jedno družstvo odhlásilo, zbylo nesmírně silné trio Jílová, Křenka, Sokolská. Co škola, to ve středoškolském fotbalu velký pojem.

První zápas jsme nastoupili proti průmyslovce Sokolská. Po celou dobu to byl doslova boj o každý metr hřiště. Na pověstný „křenovský beton“ nenašla Sokolská během celého utkání recept a v samotném závěru jsme udeřili smrtícím brejkem my a po nádherné přihrávce „Konyho“ s přehledem skóroval rtuťovitý Liolias.Velká fotbalová paráda, výsledek 1:0 a 3 body na úvod k tomu!!

Druhé utkání o postup s Jílovou už nám bohužel tolik nevyšlo. Po úvodní inkasované brance jsme sice ještě dokázali bleskově odpovědět a srovnat stav na 1:1. Pak se dokonce chvíli schylovalo k obrovskému překvapení, kdy jsme proti soupeři, v jehož sestavě figurovalo několik reprezentantů kategorií U-16 a U-17, vedli několik šťastných minut 2:1. V závěru ovšem tým Jílové zapnul na vyšší obrátky a Křenku nemilosrdně poslal z turnaje domů. Je třeba objektivně přiznat, že fotbalová kvalita soupeře byla na konci zápasu už nad naše síly, ale zároveň musíme naše kluky pochválit za vzornou reprezentaci školy. A i když osu týmu tvořila letos „stará“ garda budoucích maturantů, tak i „mladíci“, kteří se do sestavy protlačili, podali výborné výkony a jsou příslibem do fotbalové budoucnosti na našem gymnáziu. Hoši děkujem a hejá Křenka..!!!

Autor článku: Mgr. Igor Pánek