3. 10. 2012

Gymnázium Křenová

Křenka slavila úspěchy v lužáneckém parku

Ve středu 3. října pořádalo Gymnázium Křenová pod vedením našeho orienťáka Pepy Šulera  již  17. ročník přespolního běhu. Jako tradičně proběhly tyto závody v lužáneckém parku. Zde byl vytyčen okruh dlouhý 1,5 km, ten musela děvčata absolvovat dvakrát a chlapci třikrát. Závodilo se v šestičlenných týmech a pořadí prvních čtyř závodníků z každého družstva se sčítala. Vítězem byl pak  tým s nejnižším součtem.

Děvčata z Křenky se v tomto závodě pravidelně umisťují v nemalé konkurenci na předních pozicích. V loňském roce se jim podařilo získat čtvrté místo. Předloni dokonce stály na bedně, když  vybojovaly  místo třetí. Tentokrát se našim běžkyním podařilo vyšplhat ještě o stupínek výš a obsadit nádherné druhé místo. Naší velkou výhodou byla vyrovnanost týmu. Neměli jsme sice žádnou profesionálku, ale všech šest děvčat běželo velice dobře. Prvním čtyřem se dokonce podařilo doběhnout do 15 místa, což nám zajistilo poměrně nízký součet.  Naší nejlepší běžkyní se stala Terka Valentová, která vybojovala pěkné celkové  5. místo.

Ale ani naši chlapci se v závodním poli neztratili, když obsadili celkově 6. příčku. Vzhledem k tomu, že se účastnilo 15 týmů a 76 závodníků, dá se jejich umístění považovat za úspěch. Naším nejlepším vytrvalcem se stal Jirka Žáček, který doběhl jako desátý.

Všem běžkyním i běžcům z Křenky děkujeme za předvedené výkony a odhodlání se kterým závody absolvovali.

Dívčí tým:

Valentová, Zemánková, Šulerová, Bučková, Přikrylová, Šugárová

Chlapecký tým:

Žáček, Hrabal, Švec, Doležal, Mráz, Ryba

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.