6. 3. 2012

Gymnázium Křenová

Výborná hra našich baskeťaček vytoužený postup jen o vlásek nepřinesla

V úterý 6. 3. 2012 se naše „basketbalová“ děvčata představila v Městském kole středoškolských her v basketbalu dívek, které pořádala Střední škola informatiky a spojů Čichnova. Odjížděly jsme s oprávněnými ambicemi na postup do dalšího kola, jelikož jádro našeho týmu tvořilo několik výborných hráček.

Soutěže se zúčastnilo celkem 6 družstev, která byla rozlosována do dvou skupin.V prvním utkání na nás čekal tým z „Merhautky“ a po dobrém výkonu jsme zvítězily s přehledem 23:10. Rozdíl mohl být i větší, avšak příležitost dostaly i hráčky širšího kádru, aby také okusily atmosféru zápasu. Nutno podotknout, že svoji úlohu hravě zvládly.

V dalším zápase jsme se utkaly s domácím týmem. V útočném zápase se nám jednoznačně podařilo opět naše protivnice zdolat, tentokrát jsme si připsaly výhru 34:22. Postup ze skupiny se tak stal jasnou záležitostí ve prospěch našich hráček.

Druhou skupinu tvořilo Gymnázium Matyáše Lercha, SPŠ Sokolská a Gymnázium Vejrostova. Podobně jako v našem případě se postup stal jasnou kořistí děvčat z Vejrostovy, která s přehledem porazila zbylé dva soupeře a stala se tak naším protivníkem v boji o postup.

Naše hráčky šly do finálového zápasu s velkým odhodláním, avšak hned od začátku se pomyslná miska vah přikláněla na stranu našeho soupeře. I přes urputnou obranu a vypětí všech sil našich baskeťaček se nepodařilo soka eliminovat a skόre postupně narůstalo v jeho prospěch. Nakonec jsme tedy se ctí podlehly 23:29 a do další fáze soutěže se bohužel probojovalo Gymnázium Vejrostova.

I přes neúspěšné finále podaly naše holky výborný výkon a všem beze zbytku patří jen slova chvály. Zejména bych zde chtěla zmínit Báru Bučkovou, která byla nejen herním lídrem našeho družstva, ale patří jí také pochvala za vedení tréninků.

HOLKY DÍKY!!!

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.