1. 3. 2012

Gymnázium Křenová

Městské kolo středoškolských her ve futsalu

Do boje o futsalový trůn letos vstoupilo v Brně celkem 24 středních škol. Byly nalosovány do 8 tříčlenných skupin a na čtyřech vybraných školách se hrály vždy 2 skupiny. Postupový klíč byl už tradičně velice těžký. Je třeba vyhrát tříčlennou skupinu a pak si to rozdat v zápase pravdy o postup s vítězem další skupiny.

Našim studentům se podařilo udělat první postupový krůček, když jsme porazili SOU Trnkova 4:2 a těsně prohráli s gymnáziem Hády 2:3. Všechny 3 týmy měly stejný počet bodů a o postupu rozhodovaly vstřelené a obdržené góly. Tady se sportovní štěstíčko přiklonilo na „křenovskou“ stranu a o našem dalším účinkování v soutěži rozhodoval jediný gól ve skóre v náš prospěch.

V zápase pravdy o postup do elitní čtyřky s SOU Purkyňova jsme podali vynikající týmový výkon, hráli jsme rychlý, kombinační futsal a po jednoznačném průběhu utkání jsme naprosto zaslouženě vyhráli 9:3 a postup jsme urvali pro sebe.

Finálová skupina se hrála o 2 dny později ve čtvrtek 1.3. 2012 v hale v Bohunicích. Čtyři nabušené týmy , hrací systém každý s každým. Po dvou zápasech jsme měli na svém kontě remízu a vítězství. Vítězství s SOU Tradičních řemesel 6:1 a remízu 0:0 s favoritem soutěže a tradičním sportovním rivalem SOU Jílová. Plichta s favoritem byla sice úspěch, ale zároveň i trošku mrzela, protože v průběhu velice kvalitního zápasu jsme několikrát výrazně sahali po vítězství. V posledním souboji se Sokolskou šlo tedy o všechno. Při výhře jsme brali titul, remíza nebo prohra nás posílaly na bronzový stupínek. V utkání jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem a po trošku smolném průběhu jsme nakonec těsně prohráli a obsadili „jen“ 3. místo.

I tak je to skvělý výsledek , který jen potvrzuje letošní vynikající sportovní „fazonu“ všech našich reprezentantů. Na závěr tradiční „hoši děkujem“ a ať se letošní křenovská medailová jízda zastaví až 30. června 2012.

Autor článku: Mgr. Igor Pánek