18. 1. 2012

Gymnázium Křenová

Spanilá stříbrná jízda křenovských florbalistů městským kolem středoškolských her

Od pondělí do čtvrtka 12.1. 2012 se v tradičním sportovním stánku Hattrick na Lesné konal zápasový maraton 8 základních skupin florbalových středoškolek. Naše škola byla nalosována do čtvrteční skupiny spolu s SOU Jílova, SOU Tradičních řemesel a EKO gymnáziem. Postupový klíč byl jako každoročně stejně tvrdý, slavit mohl pouze vítěz. Náš tým touto skupinou prošel bez větších potíží, postupně jsme všechny soupeře porazili a tím si zajistili účast v další fázi turnaje.

Na rozdíl od minulých ročníků, kdy se přihlásilo méně škol, byly letos z 8 postupujích vytvořeny 2 semifinálové skupiny, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. Náš gympl se dostal mezi elitní společnost gymnázia Botanická, Gymnázia Matyáše Lercha a chemické průmyslovky. Hned první utkání s mírným favoritem skupiny Botanickou přineslo dramatickou podívanou a moderní rychlý florbal. Naši borci sice prohrávali 0:1, ale postupně jsme díky mimořádné střelecké produktivitě našeho lídra Martina Vespalce nejen vyrovnali, ale dokonce šli do vedení. Zápas nakonec dospěl za nerozhodného stavu 2:2 do samostatných nájezdů. Náš gólman Vítek Kobza zachytal fantasticky a hlavně díky němu jsme si z tohoto florbalového nerváku odnesli nesmírně cenné první vítězství. Další zápas s GML se nám hrubě nepovedl a jak se mezi sportovci říká, dostali jsme pořádně „na p*del“. Takže o našem dalším osudu v soutěži se rozhodovalo v posledním zápase s nadupanými borci z chemické průmyslovky. Kluci zabojovali a nejtěsnější vítězství 1:0 nám zajistilo první místo ve skupině a zároveň účast v play-off , kdy proti nám ze druhé skupiny postoupila průmyslovka na Sokolské.

Toto vyvrcholení turnaje se hrálo až ve středu 18.1.2012 opět na Hattricku. Vítězství znamenalo účast ve finále, případná prohra pak pouze nepopulární zápas o 3. místo.  A opět skvělý týmový výkon Křenky a téměř nechytatelné, jedovaté střely rtuťovitého útočníka Vespalce nám zajistily kýžené finále. Tam se už sportovní štěstíčko přiklonilo k soupeři a v krásném dramatickém zápase nás „Kudelka“ porazila 3:2. Ale i tak všem hráčům patří velká gratulace za vynikajicí úspěch a už tradiční, hoši děkujem!!!

Školu reprezentovali: Vespalec M., Mikuláštík P., Muška A.,Pustina J., Janko P., Kobza V., Dvořák J., Menšík J., Krejčí A., David O., Pouč T., Řehák D.

Autor článku Mgr. Igor Pánek

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.