21. 12. 2011

Gymnázium Křenová

Vánoční badmintonový turnaj

Ve středu 21.12. se na naší škole konal vánoční badmintonový turnaj smíšených párů, který již tradičně zpříjemňuje poslední týden ve škole před vytouženými vánočními prázdninami.

Turnaje se zúčastnilo nakonec 39 párů, přičemž z každé třídy mohly být maximálně dva týmy. Závodní dvojice byly rozřazeny do 8 skupin, kde se utkaly systémem každý s každým. Nejlepší dva páry z každé skupiny postoupily do vyřazovací fáze turnaje, kde se už hrálo „buď – anebo“. Poražený pár měl smůlu a rozloučil se s turnajem, zatímco vítězové byli vždy o krok blíže vysněnému finále.

Záčátek turnaje byl oficiálně plánován na osmou hodinu. Většina párů se však dostavila již mnohem dříve, aby mohla do posledních chvil pilovat svoji technickou a taktickou stránku hry. I díky tomuto faktu bylo zřejmé, že všichni k soutěži přistoupili zodpovědně a brali turnaj velice vážně. Poctivý přístup všech zúčastněných vedl také k včasnému odstartování badmiontonového zápolení.

Již v bojích v základních skupinách se bylo na co dívat a mnohé zápasy byly doslova „lahůdkou“. V některých skupinách nenechali papíroví favorité nikoho na pochybách, kdo ze skupiny postoupí, a ukazovali svoji převahu na plné čáře. Jinde naopak nebylo dlouho nic rozhodnuto a o postup se bojovalo do posledního zápasu. Do vyřazovací části turnaje, neboli play off, postoupilo nakonec tedy 16 nejlepších dvojic. V této fázi soutěže se hrál již velmi kvalitní a pohledný badminton a opravdu se bylo na co dívat. Člověk byl často postaven před velké dilema, který zápas má sledovat a který oželet...

Již od začátku turnaje potvrzovala své vysoké ambice dvojice Švec – Sedláčková. Smůlu měly ty páry, které se s nimi utkaly. Zejména duely zmíněné dvojice ve čtvrtfinále s týmem Nguyen – Lacinová a v semifinále s Hong – Šulerová měly vysokou úroveň a byly předčasným vyvrcholením turnaje. Do finále se nakonec dostaly dvojice Švec – Sedláčková a Ryba – Ševčíková. Prvně jmenovaný pár nepřipustil žádné drama, zcela jasně zápas ovládl a stal se vítězem celého turnaje. Třetí příčku nakonec obsadil tým Hong – Šulerová, který si v zápase o třetí místo poradil s dvojicí Oborný – Skoupilová.

Všem zúčatněným děkujeme za krásný předvánoční den, který byl plný parádních sportovních výkonů a vítězům samozřejmě gratulujeme!!!

Těšíme se opět za rok, na další ročník badmintonového turnaje.

Autor článku: Mgr. Pavla Jelečková

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.