18. 11. 2011

Gymnázium Křenová

Taneční druhých ročníků

Tak jako každoročně, i letos se žáci druhých ročníku rozhodli navštěvovat taneční kurzy Starletu. Slavnostní zahájení se konalo 20. září. Už to byla pro některé zkouška, když si vybírali oděv vhodný do společnosti. Pánové nemuseli přemýšlet dlouho, protože oblek byl pro ně jedinou přijatelnou možností. Už tehdy se museli smířit s tím, že kravata je bude škrtit a v saku jim bude teplo. Děvčata měla větší výběr, a proto se volilo od společenských kalhot přes halenky a sukně až po šaty. Na nohách nesměly chybět střevíčky.

Celým večerem nás provázela charismatická paní Burianová, která na nás přenášela své nadšení pro tanec. Seznámila nás se vším, co bylo nutné znát, než zahájíme taneční lekce. Proběhla i módní přehlídka šatů, ať už bílých nebo barevných, které dívkám měly být inspirací. Také jsme mohli zhlédnout ukázky tanců od profesionálních tanečníků.

První taneční lekce byla 4. října. Ti, kteří v prvním ročníku navštěvovali kurzy minitanečních, měli začátky lehčí, ale ani ostatní se neztratili. Bylo tedy úplně jedno, zda jste už někdy tancovali nebo ne, protože se začínalo od základů. Prvním tancem, který jsme se měli naučit, byl waltz. V následujících hodinách jsme nezapomněli na polku, valčík, jive, slowfox nebo cha-chu.

Než jsme se nadáli, byla tu bílá  prodloužená, která se konala 18. listopadu na Stadionu na Kounicově ulici. Pro mnohé dívky to byl zážitek na celý život. Každá se v těch dlouhých bílých šatech musela cítit jako princezna. A pánové, Ti museli být poctěni přítomností tolika krásných dam. Nejedné mamince ukápla slza, když viděla, jak její dcera či syn tancují polonézu...

V každém z nás tento večer zůstane navždy. Rádi budeme vzpomínat, jak jsme byli uvedeni do společnosti. Dámy v krásných róbách a s nádhernými účesy, pánové v obleku, v bílých košilích a s motýlky kolem krku.

Tím ale naše taneční neskončily. Dále navštěvujeme taneční hodiny a učíme se novým tancům. Před námi je ještě vánoční večírek a závěrečný ples, ale bílá prodloužená je jen jednou za život.

Autor článku: Tereza Pospíšilová (2.C)

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.