29. 11. 2013

Gymnázium Křenová

Postupujeme do krajského kola Přeboru středních škol v šachu

Dne 29. 11. 2013 proběhlo městské kolo Přeboru středních škol družstev v šachu. Ani letos se šachisté Gymnázia Křenová v silné konkurenci neztratili. Pro ty čtenáře, kteří nejsou šachovými znalci, pouze vysvětlím, že na 1. šachovnici hraje za každé družstvo nejsilnější hráč a s rostoucím pořadím šachovnice šachová výkonnost klesá.

EDUARD MEDUNA (5.A) 1. šachovnice DAN MAKALOUŠ (2.D) 2. šachovnice JAN FLODR (2.A) 3. šachovnice TOMÁŠ DUMA (2.A) 4. šachovnice + Tomáš Křivánek, Aleš Pantůček 3.D náhradníci

 

Ozdobou našeho týmu byl na 1. šachovnici elitní šachista Eduard Meduna, který vyhrál ve všech sedmi partiích, do nichž nastoupil. Ve dvou hrách rozhodně nenastupoval jako favorit, neboť jeho soupeři měli vyšší výkonnostní koeficient. O to cennější byly jeho výhry. Nadějný šachista Dan Makalouš hrající na druhé šachovnici se překonal a nastoupil uprostřed nemoci a s horečkou. Bez jeho obětavosti a cenných čtyř bodů, které vybojoval, by postup do kraje nebyl možný. Jan Flodr a Tomáš Duma přispěli spolehlivým výkonem svorně každý pěti body.

Výsledková listina:

  1. G. tř. Kpt. Jaroše 27 bodů
  2. G. Křenová 21 bodů
  3. SŠTE Olomoucká 21 bodů
  4. G. Vídeňská 16 bodů
  5. SPŠEIT Purkyňova 14,5 bodů
  6. G. Elgartova 14,5 bodů
  7. další …
První dva týmy postoupily do krajského kola, které se hraje 21. 1. 2013 v Břeclavi a naše družstvo bude při tom. Blahopřejeme našim šachistům a přejeme hodně úspěchů v Břeclavi.