22. 11. 2013

Gymnázium Křenová

BADMINTONOVÝ TURNAJ O POHÁR PETRA KOUKALA

Podzimní období na brněnském výstavišti se nese ve jménu sportu a vysokoškolského vzdělání. Probíhá zde studenty dobře známý Gaudeamus a SportLife, což jak už cítíme i z názvu, je veletrh zaměřený na různé oblasti sportu. Tradičně zde má své místo i stánek  ASŠK  (Asociace školních sportovních klubů), která tak může prezentovat svoji činnost a úspěchy. V rámci  zajímavého doprovodného programu této asociace, proběhl letos již potřetí Badmintonový pohár SŠ Petra Koukala.

Křenka se turnaje účastní od prvního ročníku. Před dvěma lety jsme prokázali své badmintonové kvality a v cestě za vítězstvím nás zastavil až tým Gymnázia Řečkovice, kterému jsme ve finále podlehli. V loňském roce se nám opět podařilo probojovat se bez obtíží až do finálového zápasu. Tam jsme bohužel opět narazili. Řečkovičtí nás znovu roznesli na kopytech a nám zbyla „pouze“ stříbrná medaile.

A jak to bylo letos? Turnaje se účastnilo 6 týmů. Ty byly po třech rozlosovány do dvou základních skupin, ve kterých hrál každý s každým. Vítězové skupin se pak utkali ve finále o zlato a druzí z obou skupin o bronz. Jednalo se o turnaj týmů, tedy v rámci utkání dvou týmů se hrálo 5 zápasů (Mix, dvouhra mužů, dvouhra žen, čtyřhra mužů, čtyřhra žen). Zvítězil vždy tým s větším počtem výher.

Štěstíčko se i letos naklonilo na stranu křenovského týmu, neboť naši největší rivalové z Řečkovic byli nalosováni do skupiny A a my společně se stavebkou a Jaroškou do skupiny B.

V prvním utkání jsme se střetli s týmem stavebky. Po nervózním prohraném mixu Jirda + Sedláčková, který se mimochodem zápas od zápasu zlepšoval, vyhrál suverénním způsobem Martin Švec svou dvouhru. V ženském  deblu se podařilo zvítězit i Báře Mikšátkové. Dále následovalo vítězství v podaní Švec, Jirda. A za rozhodnutého stavu 3:1 si svou premiéru odbyla i Jiřka Kubešová, které se společně s Marťou Sedláčkovou podařilo vyhrát čtyřhru. Kudelka nám nakonec podlehla 4:1.

Zápas s Jaroškou byl o poznání napínavější. Mix jsme prohráli. Martin opět bez problémů vyhrál singla. Barča však tentokrát nedokázala navázat a svůj zápas prohrála. Naději na vítězství udržela výhrou naše pánská dvojice Jirda, Švec. Stav byl tedy 2:2 a zbývala pouze ženská 4-hra. K ní tentokrát nastoupila zkušená dvojice Mikšátková, Sedláčková a krásnou hrou překlopila vítězství na naši stranu. Jarošku jsme tedy nakonec porazili 3:2 na zápasy.

Čekalo nás finále a samozřejmě s nikým jiným, než s gymnáziem Řečkovice. Nebudu vás dál napínat. Řečkovice mají skvělý tým, plný profíků a i když křenováci nejsou žádná ořezávátka, neměli jsme tentokrát šanci. Řečkovice nás smetly 5:0. Nejlépe se dařilo vzdorovat dvojici Jirda, Švec, která dovedla svůj zápas až do 3. setu, ale nakonec i oni podlehli.

Nedá se dělat nic jiného, než se radovat z krásného umístění a do příštího roku na sobě pořádně zamakat a konečně dát Řečkovicím na frak.

Členové týmu:

Marťa Sedláčková, Jiřka Kubešová, Barča Mikšátková, Martin Švec, Dalibor Jirda [pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]
Zatím nebyly vloženy žádné fotky.